"Ik wilde graag blijven leren, maar er werd niet geluisterd"

Nils Aukema

Nils Aukema

Ik ben Nils Aukema

Ik ben 21 jaar oud en woon in Franeker. 

Onderwijs is voor mij allesbehalve vanzelfsprekend. In 2015 kwam ik thuis te zitten vanwege lichamelijke en psychische klachten. Ik zat op dat moment in het tweede jaar van Havo/Vwo. Ik wilde graag blijven leren toen ik thuis zat, maar hier werd niet naar geluisterd. Na een lange zoektocht vond ik een fijne school waar ik tot leren kwam. Hier krijgen leerlingen voldoende rust, wordt er oprecht geluisterd en er wordt altijd gekeken naar de mogelijkheden van leerlingen. Overal waar ik kom probeer ik te vertellen hoe belangrijk het is om oprecht te luisteren, ik loop zelf stage in het onderwijs en ben van plan om in de toekomst volledig in het onderwijs te werken en ik probeer hierbij mijn eigen geleerde lessen in de praktijk te brengen.

Artikelen:

NJi logo
Hoorrecht in de praktijk

Het lijkt vanzelfsprekend dat je als leraar luistert naar leerlingen. Maar luisteren en je gehoord voelen is niet hetzelfde. Nils Aukema kent het verschil maar al te goed. Hij liep vast in het onderwijs en voelde zich niet gesteund. Zijn overstap naar de Einstein Class bewees dat het anders kan. 'Door mijn leraar Taede Haarsma voel ik mij gehoord en is mijn zelfvertrouwen teruggekomen.' Nils en Taede vertellen samen hun verhaal.

Havi diploma is een bijzondere mijlpaal voor Nils Aukema

Ondanks alles dat Nils heeft meegemaakt, heeft hij zijn Havo diploma gehaald. Het Friesch dagblad beschrijft hoe Nils dit heeft gedaan en wat dit voor hem betekent.

Einstein Class in Franeker redde Nils' leven

Nils deelt zijn verhaal in dit artikel van de Leeuwarder Courant

Nils Aukema en Melchior Wammes
Joël Smidt, Nils Aukema en Fien Hebly