De leden

Wie zijn wij?

Onderwijs is voor mij allesbehalve vanzelfsprekend. In 2015 kwam ik thuis te zitten vanwege lichamelijke en psychische klachten. Ik zat op dat moment in het tweede jaar van Havo/Vwo. Ik wilde graag blijven leren toen ik thuis zat, maar hier werd niet naar geluisterd. Na een lange zoektocht vond ik een fijne school waar ik tot leren kwam. Hier krijgen leerlingen voldoende rust, er wordt oprecht geluisterd en er wordt altijd gekeken naar de mogelijkheden van leerlingen. Overal waar ik kom probeer ik te vertellen hoe belangrijk het is om oprecht te luisteren, ik loop zelf stage in het onderwijs en ben van plan om in de toekomst volledig in het onderwijs te werken en ik probeer mijn eigen lessen in de praktijk te brengen.
Al mijn hele leven heb ik het gevoel dat ik niet in de hokjes van het onderwijs pas. Ik voel me nergens helemaal passen. Ik heb op een heleboel verschillende scholen gezeten, zowel in Nederland als in België. Ik zie mezelf als een soort hofnar van het onderwijs, ik ben heel direct en uit graag overal kritiek op, maar altijd op een constructieve manier. Ik maak me in het bijzonder hard voor leerlingen met een meervoudige beperking en hou me bezig met vraagstukken rondom intersectionaliteit.
Ik heb op maar liefst 12 plekken onderwijs gevolgd, bijna overal ben ik weggestuurd. Ik heb veel schooltrauma's opgelopen. Ik zie het niet als een keuze om me in te zetten voor het onderwijs, ik zie het als een morele plicht omdat ik weet hoeveel pijn het kan doen als het misgaat, dat gun ik niemand. Ik ben tegenwoordig een echte dossiervreter, je kan mij midden in de nacht wakker maken om complexe beleidsstukken te voorzien van commentaar.

'Wees vooral ÉigenWijs!'

Dat is wat ik tijdens de lancering van onze Adviesraad ÉigenWijsheid in 2021 zei en wat tot op de dag van vandaag mijn motto en belangrijkste advies is.
Als het gaat om het welzijn van jongeren moeten we beseffen dat niet iedere leerling binnen dezelfde standaard kaders hoeft te passen. Leren kan immers op vele manieren; en toch blijkt dit in de praktijk soms een wereldvreemd idee. Aan de ene kant worden jongeren en organisaties aangemoedigd om buiten de lijntjes te denken en doen, maar wanneer dit in praktijk wordt gebracht, worden ze er negatief op afgerekend. Hoe kan er op die manier dan ‘out of the box’ worden gedacht?
Sluit je aan! Er is bij ons altijd ruimte voor meer jongeren die zich willen inzetten voor beter onderwijs en/of (jeugd)zorg. Je kunt bij ons op allerlei manieren het verschil maken, je kunt je structureel aansluiten bij onze groep, of af en toe eens een keer meedoen met een activiteit zonder ergens aan vast te zitten.